Richard Herrmanns skattkammer

Richard Herrmann

I kveld kom jeg over en nettperle av de sjeldne, som jeg føler for å dele med alle og enhver. NRK har i sin dype visdom bestemt seg for å gjøre alle kåseriene og fortellingene til Richard Herrmann tilgjengelig på nett. Dette gjør de etter alt å dømme gradvig og pø om pø, men de har allerede rukket å legge ut et tjuetalls programmer hver på nær 25 minutter. Richard Herrmann var NRK og Reuters korrespondent i London i en årrekke, og mange som lyttet på radio fra 60-tallet og utover husker nok hans populære innslag om alt fra britisk historie til kåserier om fotball. Samtidig har han også utgitt en rekke bøker, hvor han blant annet tar for seg store historiske personligheter som Winston Churchill og Maria Stuart, beryktede engelske mordere og mordsaker, og en fantastisk sjarmerende liten roman om livet i en liten engelsk forstadsgate, Paradise Road. Wikipedia har en liten side med biografi og bibliografi.

Nok om det, jeg lar heller mannen tale for seg selv: http://www.nrk.no/kanal/nrk_gull/1.5486618

2 kommentarer til «Richard Herrmanns skattkammer»

  1. Hei!
    Jeg savner Richard Herrmanns serie om kjente dirigenter. Disse ble sendt i NRK tidlig på 1980-tallet. Hvor (på internett) kan disse høres …?

    1. Det spørsmålet må du nesten rette til NRK :)

      Jeg vet de jobber iherdig med å publisere arkivdata for TV-sendingene, men om de har et tilsvarende prosjekt gående for radio vet jeg ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.