IRC-klient-bruk

Dette er noe jeg har ment å gjøre i lengre tid, og i kveld tok jeg steget. Det har sikkert vært kvelder med mer aktivitet, men per 10. mai 2008, klokken 22.00 var fordelingen av IRC-klienter på kanalen #kopweb på EFNet som følger:

IRC-klienter på #kopweb

Studien tar ikke høyde for eventuell bruk av modulen irssi_proxy, så det kan være andre klienter som gjemmer seg bak irssi, i mitt tilfelle bruker jeg av og til XChat som frontend til irssi. Den éne ukjente ble egentlig rapportert som følger: «mirken 0.1.4-svn - running on C64«, noe jeg festet liten lit til. Sannsynligvis var også dette en irssi-klient. Man ser med andre ord at det er nesten dobbelt så mange irssi-brukere som mIRC-brukere på #kopweb (ok, hvis man teller med scriptede versjoner av mIRC så blir det 19 vs. 13). Imponerende.

4 kommentarer til «IRC-klient-bruk»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.