Personvernerklæring

Hvem er jeg?

Denne personvernerklæringen gjelder min personlige blog, https://einar.slaskete.net

Hvilke personopplysninger samles inn, og hvorfor?

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer, og dataene håndteres av systemet Akismet, levert av automattic.com. Deres personvernerklæring ligger her: https://automattic.com/privacy-notice/

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år, men du kan helt fint rydde opp i dem selv hvis du føler for det.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Jeg har koblet denne bloggen til Google Analytics, og de samler inn en hel drøss med data om alle som besøker websidene for at jeg skal kunne se på statistikk om hva slags folk det er som er innom bloggen min og når. Dette er data jeg nesten aldri ser på selv. Google sine privacy-policies er temmelig omfattende, og kan leses her: https://policies.google.com/privacy#infocollect

Hvem jeg deler dine opplysninger med

Google og Akismet som jeg vet om. Det kan være at andre nettsteder sniker seg til litt snoking hvis jeg har bygd inn innhold fra dem, men jeg foretrekker å servere alt innhold selv. Et unntak jeg vet om er Instagram.

Hvor lenge jeg oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at antispam-systemet kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av meg. Dessuten synes jeg det hadde vært veldig trist om kommentarer ble borte etter en stund, da forsvinner litt av poenget med bloggen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger jeg har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene jeg har om deg. Dette omfatter all data du har gitt til meg via denne bloggen. Du kan også be om at jeg sletter alle personopplysninger jeg har om deg.

Hvor jeg sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer. Data om nettleseren din, IP-adressen din med mer blir sendt til Google Analytics for statistikk.

Kontaktinformasjon

Du kan sende meg en e-post på einar@haraldseid.net

Tilleggsinformasjon

Hvordan jeg beskytter dine personopplysninger

Kun jeg har tilgang til admin-delen av bloggen min, og kun jeg har tilgang til serveren hvor bloggen blir hostet.

Mine rutiner for datalekkasjer

Jeg har ingen rutiner for datalekkasjer, dette er en privat blogg, og det får være grenser for alt. Jeg sitter bare her en søndagskveld og fyller ut en mal, og jeg synes du er litt snål som sitter her og leser dette.

Hvilke tredjeparter jeg mottar opplysninger fra

Jeg kan finne på å ta en prat med dine venner eller familie.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger

Vel, som nevnt tidligere så blir kommentaren din kontrollert automatisk av Aksimet, og om den blir publisert eller ei er opp til dem.

Takk for at du leste min personvernerklæring <3