Snikanmeldelse av Windows Vista Business

Sånn siden jeg har lite å finne på en og en halv time inn i lille julaften, og siden jeg nettopp leste det nyeste innlegget til Jon, der han lover en anmeldelse av Vista, så må jeg bare komme ham litt i forkjøpet. Jeg sier «litt», for jeg har bare så vidt rukket å prøve det, så dette blir ikke noen grundig anmeldelse. Hvordan jeg har fått lagt mine skitne labber på Vista? MSDNAA. Jeg rakk akkurat å installere og prøve ut Vista før jeg dro hjem før jul (og jeg var den første som grabbet en Vista-nøkkel på Høgskolen i Gjøvik, det hjelper å ha kontakter).

Den første kommentaren min må bli: «ikke verst».

Ja, faktisk. Jeg, Linux-bruker på min hals, døde faktisk ikke av Vista. Det var utrolig nok ganske behagelig. Jeg har brukt det kanskje i fire timer sammenhengende, og det er en merkbar forskjell fra de beta- og RC-versjonene jeg har tafset på før. Siste iterasjon jeg prøvde meg på (RC1 eller noe slikt) hadde store problemer med nettverket, jeg fikk ikke frem enkelte nettsider (så som microsoft sine, som jo var litt teit). Det hele endte med at jeg aldri fikk registrert kopien min så jeg ble låst ut av systemet. Det var jo ikke noe bra førsteinntrykk. Men dette ser ut til å ha blitt fikset i den endelige versjonen, og jeg så aldri snurten av noen registrering eller noe (hadde haket av for «registrer automatisk» under installasjonen).

All hardware ble automagisk installert, selv printeren min og smartkortleseren fra Buypass. Jeg la imidlertid inn ATI-driverne manuelt etterpå, men tror ikke jeg hadde noen merkbar ytelsesforskjell.

De visuelle effektene fungerte glatt, og gjorde hele opplevelsen litt koseligere (nå er jeg jo allerede bortskjemt med XGL i Linux). Det hjelper selvsagt på å ha en relativt ny PC. En ting som overrasket meg var at det ikke var lagt inn noen spill, så jeg måtte faktisk lete meg frem til hvor jeg kunne tilpasse Windows-installasjonen og legge det inn manuelt. Det er vel fordi det er Business-versjonen, og Windows-spillene er en svøpe for produktiviteten i verden. Overraskende nok måtte jeg ikke sette inn DVD-en for å legge til denne ekstrafunksjonaliteten. Dette er vel også litt av grunnen til at Vista spiser så mye harddiskplass.

Skjermbeskytteren «Northern Lights» eller «Aurora Borealis» eller hva den nå heter er også ganske smooth.

Konklusjonen må vel bli noe sånt som at Vista ikke irriterte meg så mye som jeg trodde, men var faktisk tvert imot en ganske bra utvikling fra XP. Hvordan det kan ha tatt så lang tid forstår jeg imidlertid ikke. Det er vel på grunn av alle de nye fancy sikkerhetsforbedringene som ligger i bunn og slikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.