Bokbadet – kobdabet – dokbabet – dabboket

Jeg klikket meg inn på bloggen til Tryggve i dag, og oppdaget at jeg faktisk har blitt utfordret, ja UTFORDRET til å svare på noen spørsmål om bøker. Det er vel en avart av kjedebrev det her, men siden det går via blogger så ble jeg fenget, så her følger jeg opp:

1) Hvor mange bøker eier du?
Fler enn jeg gidder å telle. Jeg har ikke lest alle enda engang.

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?
Dan Browns «Angels And Demons», på Narvesen på Gjøvik rett før bussen kom.

3) Hvilken bok var den siste du leste?
Den siste jeg fullførte var Terry Pratchetts «The Fifth Elephant».

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.
Gunnar Sønstebys «Rapport fra Nr. 24» som jeg leste første gang på barneskolen, etter å ha sett dokumentarserien på NRK. Denne har jeg lest minst fem ganger, og jeg har nå et signert eksemplar stående i bokhyllen.
John Ronald Reuel Tolkiens «Ringenes herre». Første gang jeg leste den hadde jeg høy feber. Det var utrolig rått, en opplevelse som anbefales! Har faktisk aldri somlet meg til å lese den på engelsk.
Jack Londons «Når villdyret våkner». Denne fikk jeg i julegave av onkel Ivar for mange år siden, og den tente leselysten min for alvor.
Nå må jeg jukse litt og nevne en hel serie, Cecil Scott Foresters saga om Horatio Hornblower, en fiktiv britisk sjøkaptein. Svært spennende bøker med handling fra tiden rundt Napoleonskrigene. Serien regnes som en av inspirasjonskildene til Star Trek.
Og siden jeg allerede jukser nevner jeg til slutt Richard Herrmanns bøker og biografier, iberegnet «Bak den svarte døren», «Victoria: en dronning for sin tid», «Da ballen ble rund», «Mine gleders by», «Paradisveien», «Seks skudd ved stengetid og andre mord» og mange fler. Jeg har lest de fleste av bøkene hans, og flere av dem mange ganger. Bøkene har nok hovedansvaret for at jeg regner meg som anglofil.

5) Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg.
Nå skal Planet Snuskete til pers: Amund, Rune, Hans Oluf, Trond Viggo og Lars. Sverre slipper unna, for jeg vet han ikke leser bøker. Jeg vet om et par andre som jeg skulle utfordret, men de har ikke blogg.

Oppdatering:
Har i etterkant oppdaget at dette kalles meme. Og som et slags svar på spørsmål 1) så kan jeg nevne at vi har noe over 1200 bøker hjemme som jeg kan trekke av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.