Sprø skoletur

Jeg sitter nå på en av datalabene på HiG for å skrive ut noen dokumenter som kan være greie å ha på eksamen i morgen. Lite ante jeg og Sverre om at dette skulle bli en gåtur utenom det vanlige.

For å ta det første først: jeg tok med meg kamera i tilfelle vi fikk se endene igjen. Men idet vi nærmet oss dammen deres merket vi fort at det ville bli uaktuelt, for fem meter unna var det en fyr som holdt på med en motorsag. Dette alene ville aldri vært verdig en post i bloggen, så her følger resten:

Ikke lenge etter, idet vi nærmet oss Daudstudentbakken, kunne vi høre korpsmusikk i det fjerne. Vi trålet oss raskt gjennom de dagene i mai som fordrer korpsmusikk, og konkluderte med at det måtte være snakk om trening til 17. mai. Vi fant også ut at det måtte stamme fra Kallerudhallen. Og ganske riktig, idet vi kommer ned til veien mot skolen, nå berømt for det nyrettede (men ikke nyopprettede) fartsdumpskiltet, så vi at vi kom til å bli gående bak et helt janitsjarorkester. Så ganske naturlig satte vi ned farten, for ikke å havne direkte bak dem.

Vi var allerede enige om at dette ble temmelig sært, da det plutselig dukket opp tre ridende ryttere til hest i tillegg! Og en av dem fikk nesten panikk da den ble passert av orkesteret. Men til tross for dette bestemte de seg for å følge etter korpset, så den siste biten frem til skolen har vi følgende scenario: Et janitsjarorkester med bannere og norske flagg foran, tre hester, hvorav en med vogn, og Sverre og meg noe fortumlet bakerst, febrilsk opptatt med å ikke se ut som idioter. Jeg aner ikke om vi greide det, men det var en lettelse å komme frem til det punktet hvor kortesjen gikk én vei og vi en annen.

Men bare for å runde det av så sitter det selvsagt en gjeng med tullinger på laben vi valgte oss ut, og spiller av diverse teite videoklipp med lyden på fullt. Nå er vi endelig ferdig med vårt oppdrag her, og Sverre maser på at jeg skal gjøre meg ferdig, så dette er ikke et blivende sted.

Én kommentar til «Sprø skoletur»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.