E-post-oppsett

Tirsdag og eksamen i systemutvikling kommer ubønnhørlig nærmere, og i sånne stunder finner jeg alltid på et eller annet som jeg kan gjøre istedet for å lese. De siste dagene har jeg hørt gjennom to lydbøker av Terry Pratchett: «The Wee Free Men» og «A Hat Full of Sky», begge lest inn av Stephen Briggs. Mer om det senere en gang.

Nå i dag kom jeg over en HOWTO på gentoo-wiki.com for hvordan man setter opp et fullt funksjonelt e-post-system for hjemmenettverk. «Dette er midt i blinken for meg,» tenkte jeg, og «det tar sikkert ikke lange stunden å sette opp.» Nå, gode tre timer etter at jeg begynte er alt på plass og fungerer som det skal.

Systemet bruker fetchmail for å hente inn e-post fra alle de eksterne e-postadressene mine, procmail for å filtrere dem, spamassassin for å fjerne eventuell spam, courier-imap med SSL-kryptering for å tilby IMAP-tilgang til meldingene, postfix for sending av e-post og for å tilby SMTP med autentifisering (via Cyrus-SASL). Til slutt satte jeg opp SquirrelMail på webserveren for å ha enkel tilgang til e-posten min hvis jeg ikke befinner meg ved arbeidsstasjonen min, marvin. Og sist, men ikke minst, hvis jeg befinner meg utenfor HiG-nettet, så kan jeg logge meg inn med SSH og bruke Pine.

Jeg laget en figur i Dia for å illustrere hvordan systemet fungerer:

Beskrivelse av e-post-oppsett

2 kommentarer til «E-post-oppsett»

  1. Har vurdert et lignende oppsett selv, men tror ikke det kommer opp før jeg får satt opp en server jeg stoler litt mer på (har håp om å ha lenge) enn powernode.

    Jeg kommer så klart til å bruke mutt i stedet for pine om jeg skal ha tilgang til e-posten på serveren. Dels fordi mutt er fri programvare og pine ikke, men mest fordi jeg er kjent med mutt.

    :wq

  2. Har et liknende oppsett selv – mangler bare en like flott dia-tegning av det :) Og så klart bruker jeg Gnus – ikke trøste og pine :-D

    M-! killall -9 vim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.