Feriesysler

Ok, av forrige innlegg i bloggen min så fikk dere vite at jeg var ute på Birkebeinerrennet den første lørdagen i påskeferien. Men jeg gjorde jo selvsagt mer enn som så i løpet av ferien!

På søndag var jeg hos Martin Kronborg, for å hjelpe ham med å videresender et par porter fra routeren, så han kunne koble seg skikkelig til DC. Det andre oppdraget mitt hos ham var å legge inn Linux! Ja, jeg har vendt nok en tapper sjel til den gode siden! Planen var først å legge inn Ubuntu til ham, men av en grunn jeg ikke oppdaget der og da så fant ikke installeren igjen CD-rom-stasjonen hans. Og da kommer man jo ikke langt… så da falt jeg tilbake på SUSE LINUX Professional.

Etter mye om og men fikk jeg endelig SUSE til å spille av mp3-er, divx-er og xvid-er (en prosess som blant annet innebar å bygge xine-libs på egenhånd, lettere sagt enn gjort på SUSE…). Da hadde jeg sittet lenge og vel, og følte for å dra hjem. Men på vei ut til bilen kom jeg plutselig på hva en mulig løsning på CD-rom-problemet i Ubuntu var, så vi gikk inn igjen for å prøve det ut. Og ganske riktig, etter å ha lekt litt rundt i BIOS en stund klarte jeg å fikse problemet. Så da ble jeg sittende enda lenger. Og til tross for at Martin har ADSL, tar det sin tid å laste ned alle oppdateringene til Ubuntu, så klokka var godt over 23.00 før jeg endelig var hjemme. Og enda så var det problemer med lyden, og det var noen pakker jeg ikke hadde lagt inn til ham enda.

Mandagen var jeg hjemme, og jeg og Solveig Regine ryddet og vasket, pyntet og stelte til påske.

Tirsdag vendte jeg tilbake til Martin for å fullføre jobben jeg hadde begynt, og etter mye om og men hadde jeg fikset alt på maskinen hans: Lyden var fikset (det viste seg at ALSA setter lydkortet på digital output som default på Soundblaster Audigy-kort…), 3D-driverne fra ATI var på plass (dette var **veldig** trælete. Vil helst slippe å snakke om det) og jeg la til og med inn DC++ for Linux aka. Wulfur for ham. For å få til det måtte jeg legge inn en del biblioteker og annet snusk. Etter at jeg endelig ble ferdig har jeg ikke hørt noen klager fra Martin, så jeg regner med han er fornøyd…

Onsdag og torsdag gjorde jeg ikke spesielt mye konstruktivt. Mamma hadde bursdag på onsdag, og det ble selvsagt feiret.

Så, på fredag dro jeg og Martin til Oslo for å treffe Turid, aka. Quendi fra Undernet. Hun og Martin har kjent hverandre siden de var femten år (de møttes på Internett) og jeg er ikke så langt etter selv. Martin og Turid har møttes før, men dette var første gang jeg møtte henne. Egentlig bor hun i Trondheim, men nå i påsken var hun og venninnen hennes Cathrine i Oslo for å besøke sistnevntes kjæreste, så jeg og Martin ble behørig invitert for å hilse på.

Vi møttes utenfor Stortinget, så loffet vi litt rundt på den relativt glisne Karl Johan en stund, før vi endte opp på Peppes på Aker brygge. Etter at vi hadde spist der gikk turen videre til Klingenberg, hvor vi så Naboer. Jeg må si det var en meget bra film. Da filmen var ferdig, var klokka over ni, så Martin og jeg sa hadet og gikk tilbake til bilen. Vi tok Riksveg 4 tilbake til Gjøvik, hvor Martin satte meg av. Mange takk for turen, forresten!

Siden da har jeg sittet og kastet bort resten av ferien på litt sporadisk lesing i Systemutvikling og generell slasking. Og nå er ferien over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.