World of Warcraft under Linux

Som jeg nevnte i forrige innlegg her, så spiller jeg World of Warcraft Final Beta nå om dagen. Frem til i dag har jeg «omstøvlet» fra min elskede Gentoo til Windows for å spille det, men i dag fant jeg ut at det kanskje var verdt et forsøk å kjøre spillet med Cedega. Jeg har hatt til dels store problemer med Cedega og Wine på denne maskinen før, så jeg hadde ikke de helt store forhåpningene, men jaggu gikk det ikke bra.

World of Warcraft under Linux

einar@marvin WoW 1.1.2-Installer $ cedega Installer.exe

Jeg hadde et par små problemer før det gikk. Installasjonsprosessen gikk fint, helt til den skulle gjøre seg ferdig, da krasjet den med en litt ekkel feilmelding. Ved nærmere undersøkelse viste det seg imidlertid at dette var «normalt» og ikke noe å være redd for, spillet var installert som det skulle.

einar@marvin World of Warcraft $ cedega WoW.exe

Neste skritt var å starte spillet for første gang. Den sto og tenkte en liten stund, så ble skjermen min svart. «Nå krasjer den vel hvert øyeblikk…» tenkte jeg, men den gikk fint videre til introfilmen, som jeg må si er meget pen. De må ha lagt ned et par årsverk bare på å fikse den. Oppløsningen var satt til ynkelige 640×480, men det brydde jeg meg ikke om der og da. Verre var det at jeg fikk en stygg hylelyd istedet for musikk og lyd. Jeg fant ut at jeg måtte be Cedega om å bruke ALSA istedet for OSS, og dermed var det fikset. Spillet virket! Jeg logget inn på profilen min, og da begynte den første skikkelige vanskeligheten.

einar@marvin World of Warcraft $ cedega WoW-1.2.2-enGB-patch.exe

Det første man må gjøre etter at man har lagt inn spillet er å patche det til nyeste versjon. Så, spillet avsluttes og patchen begynner å lastes ned. Her gjorde jeg muligens en brukerfeil. Siden jeg sitter bak en brannmur, fungerer ikke patchnedlasteren så veldig bra, så jeg avsluttet den. Jeg hadde patchen fra før, så jeg tenkte det bare var å kopiere den over og ta det manuelt. Tanken var god, men det jeg ikke visste var at spillet fortsatt kjørte i en slags dvalemodus, så patchen ville ikke starte. Til slutt fant jeg ut av det, drepte alle wine-prosessene jeg fant med hård hånd, og kunne omsider legge inn patchen.

Herfra og ut er det vel nesten bare en solskinnshistorie. Spillet kjører riktignok ikke like glatt under Linux som under Windows, men driverne fra ATI som kom nylig er først og fremst vinklet mot stabilitet, og at de har lykkes med det kan jeg skrive under på. Etter litt om og men med å finne den mest passende oppløsningen og sånt, landet jeg faktisk på 1280×1024 som den beste løsningen. FPS ligger på rundt 20 til 50, avhengig av hvor mye action som foregår. På det verste hakker det veldig merkbart, men dette er tross alt ikke et FPS-spill, så det får stå sin prøve. Det er overhengende fare for at jeg kommer til å investere i dette spillet da det lanseres den 11. februar.

Oppdatering:
Det viser seg at jeg får en skikkelig stygg memory leak hvis jeg prøver å kjøre spillet i et vindu. Ingen tegn til dette problemet hvis jeg spiller det i fullscreen, heldigvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.