World of Warcraft, Ubuntu og greier og greier

Jeg har hatt et par potensielle bloggetemaer de siste par dagene, og her kommer de:

UbuntuJeg la inn Ubuntu på laptopen min i går. Jeg må si jeg ble positivt overasket. Det begynte imidlertid litt dårlig, for da jeg valgte «English» i begynnelsen av installasjonen, fordi jeg synes norsk høres idiotisk ut under sånne prosesser, så trodde Ubuntu at jeg **var** engelsk, og hoppet elegant over alle de andre innstillingene for lokalitet, tastaturoppsett og slikt. Jeg fikk aldri endret tastaturoppsettet etter det, og jeg har fortsatt ikke giddet sjekke hvor jeg fikser det. Jeg fikk fikset det i GNOME ihvertfall, det var en smal sak.

For å komme med litt skryt av Ubuntu:

  • X ble satt opp helt perfekt rett ut av installeren. Første gang jeg har opplevd dette.
  • GNOME er grundig oppsatt fra begynnelsen av, og Ubuntus versjon av GNOME-menyen er herlig å jobbe med.
  • Det var enkelt å legge inn de pakkene jeg savnet (gftp, firestarter, diverse plugins til Firefox etc.)
  • Ting er stabilt og raskt.

Nå glemte jeg nesten å nevne at jeg renset kjøleribben på CPU-en for støv i går også. Der merket jeg forskjell med en eneste gang. I det siste har vifta jobbet hele tiden, og maskinen har slått seg av hvis den har hatt mye å jobbe med for lenge (overoppheting). Nå har jeg ikke hørt CPU-vifta siden jeg først la inn Ubuntu.

Det andre temaet jeg skulle nevne i dette innlegget er: Jeg har skaffet meg en beta-tester-konto til World of Warcraft. Nå skal jeg se hva alt oppstyret går ut på. Amund, Sverre, Kenneth og Ole Richard har også meldt seg på, og sammen skal vi danne party. Dette blir bra! Vi kommer til å spille Alliance (de snille gutta).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.