Kakediagram for klientbruk på IRC-kanalen #kopweb

#kopweb-survey 2011

Det er hele tre år siden jeg sist kjørte en uhøytidelig og uvitenskapelig undersøkelse om IRC-klientbruk på kanalen #kopweb. Resultatet fra den gangen kan du se her.

Dataene er hentet ved å sende en CTCP VERSION-spørring til alle klientene som var på kanalen i et gitt øyeblikk (nærmere bestemt mandag 25. april 2011 klokken 19.16), og så analysere dataene med OpenOffice Spreadsheets. I noen tilfeller vil en klient gi to svar, for eksempel hvis mIRC kjører med script, i disse tilfellene har jeg kun telt for scriptet, så en mIRC-klient med NoNameScript vil kun bli telt én gang. Noen klienter svarer bare rart, disse faller under «ukjent» i grafen under. Atter andre klienter er satt opp til å ikke svare i det hele tatt, dette er det fint lite å gjøre noe med, og jeg tok meg ikke bryet med å sjekke hvem dette gjaldt.

Det er gledelig å se at kanalen faktisk har vokst siden sist, og mangfoldet av klienter ser også ut til å ha økt. Ytterligere ser det ut til at den store vinneren er og blir irssi.

Hederlig omtale går til følgende klient-svar:

191636 CTCP VERSION reply from Wibla: mirken 0.1.4-svn - running on C64
191636 CTCP VERSION reply from [ZyteX]: umm.. I forget..
191637 CTCP VERSION reply from Ximalas: "Gi faen i det der'a!

Nok pjatt, på tide å presentere resultatet:

Kakediagram for klientbruk på IRC-kanalen #kopweb

Og for deg som ikke kan fordra kakediagrammer tilbyr jeg datagrunnlaget i tabularisk form, slik at du kan lage andre grafiske fremstillinger av de om du skulle ønske:

Klient Antall
irssi 47
mIRC 9
eggdrop 5
mIRC med script 4
ukjent 3
Xchat 2
qwebirc 2
libpurple 1
Quassel 1
dircproxy 1
Weechat 1
PieSpy 1

Og til sist, til de som ikke kan få nok av statistikk, her er sju og et halvt år med ubrukelig statistikk fra samme kanal.

2 kommentarer til «#kopweb-survey 2011»

  1. Tilbaketråkk: DESIGN: farger |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.