Google Voice i Norge?

Google har mange rare tjenester, og det er vanskelig å holde styr på alt sammen til tider. Av de tjenestene jeg har mest sansen for er Google Talk, som de kom med helt tilbake i 2005, og som jeg fortsatt går rundt og håper skal vippe MSN (Egentlig: Windows Live Messenger) ned fra tronen som den mest populære lynmeldingstjenesten i vennekretsen min. Dette er kanskje til og med i ferd med å skje, ettersom GT er veldig pent integrert i Android, men nå sporer jeg av her.

Google Talk ble etter hvert utvidet med tale- og video-funksjonalitet, kalt Google Voice. Igjen var dette en meget behagelig og enkel tjeneste uten for mye dilldall. Det tok sin tid, men for noen måneder siden kom de endelig også med støtte for Linux for denne tjenesten. Omtrent på samme tid ble Google Voice-tjenesten utvidet til å kunne ringe til og fra det vanlige telefoninettet i USA, som omtalt i denne artikkelen fra digi.no i fjor. Tjenesten var da ikke tilgjengelig i Norge.

Så kommer vi til gårsdagen. I går oppdaget jeg endelig at Google hadde fått på plass Google Voice-støtte for Linux, og glad og fornøyd la jeg inn dette innstikket, og restartet Chrome. Så fikk jeg øye på en ny knapp i GT-widgeten: Call phone. Jeg trykket på denne, og fikk opp følgende vindu:

Widget som tillater deg å slå et nummer.

Dette så jo meget fristende ut, men den sa jeg ikke hadde noe på ringekontoen. Det var imidlertid ikke noe problem, ved å trykke på saldoen fikk jeg valget «Add credit», som lot meg handle inn minimum $10 USD til ringekontoen min via Google Checkout (enda en av disse lite kjente Google-tjenestene). Dette gikk gjennom uten å mukke, og to minutter senere kunne jeg glad og fornøyd ringe opp mobiltelefonen til min kollega Jon. Vi snakket i noen minutter, og var skjønt enige om at dette fungerte fin-fint, og slo oss til ro med det.

Det var ikke før i kveld at jeg innså at hele denne øvelsen muligens var litt unik. Jeg bestemte meg for å finne ut når denne tjenesten ble tilgjengelig i Norge, men fant ikke en eneste artikkel som omtalte det. Nothing, zip, nada. Og da jeg nevnte dette på Twitter fikk jeg bare forvirrede svar tilbake. Mine egne undersøkelser tyder da også på at det er en svært, svært amputert versjon av Google Voice jeg har fått tilgang til:

Sammenligning mellom Google Voice-versjoner

Etter litt mer testing har man kommet frem til følgende mulige oppskrift for å få en halvveis fungerende Google Voice i Norge:

 1. Du trenger å ha følgende Google-tjenester satt opp: Google Talk, Google Checkout, GMail.
 2. Sørg for at du har satt språket i GMail til «English (US)».
 3. Vær pålogget Google Talk i GMail.
 4. Installer plugin for Google Voice. Husk å starte nettleseren på nytt etter at dette er klart.
 5. Trykk på knappen «Call phone».
 6. Trykk på feltet øverst til høyre, som nå bør si «$0.00» og velg «Add credit».
 7. Kjøp credit, minstebeløpet er visst $10.00 USD.
 8. Vent en liten stund.
 9. ???
 10. Profit!

Det ser ikke ut til at denne fremgangsmåten fungerer hvis du har en Google Apps-konto, du må ha en god gammel GMail-konto for at dette skal fungere.

Så er egentlig det store spørsmålet: er dette en stor glipp hos Google, eller holder de endelig på med å lansere denne ypperlige tjenesten i Norge? Jeg vil veldig gjerne ha denne tjenesten fullt opp og gå!

8 kommentarer til «Google Voice i Norge?»

 1. «som de kom med helt tilbake i 2005, og som jeg fortsatt går rundt og håper skal vippe MSN»

  MSN har allerede blitt vippet av pinnen, av Facebook og GTalk. Ihvertfall slik jeg opplever det. Jeg bruker Adium (og Pidgin), så jeg merker ikke hvilke tjenester folk brukte, men for litt siden la jeg merke til at minst halvparten snakket til meg fra Facebook, og jeg har en god mengde folk som snakker til meg fra GTalk. Jeg fant tom. ut at enkelte kontakter ikke hadde vært pålogget på MSN på mange måneder (pga. Facebook)

  1. Ja, jeg har et håp om at Facebook Chat snart skal åpnes for kommunikasjon mot andre XMPP-tjenester (Google Talk og Facebook Chat er begge basert på XMPP), og når så skjer så … er vi der rett og slett.

   Men for øyeblikket er Facebook Chat fortsatt for umodent og ustabilt (dropper meldinger, folk faller inn og ut hele tiden) til at det er et reelt alternativ for lynmeldinger.

 2. Hei,

  Mulig det er et toskete spørsmål men – hvor finner jeg Google Voice nummeret mitt? Når jeg ringer mobilen min fra GV står det bare «Ukjent nummer» i displayet.

  Ser ingenting her inne i GV heller.

  K

  1. Hei Einar! Vet du om det har skjedd noe mer på denne fronten? Ideelt sett skulle jeg vært i stand til å f eks bruke iPad mini som «Google tlf» med Google Voice ;-)

 3. Ca 10 år har gått og Google Voice er fortsatt ikke formelt tilgjengelig. I Usa kan du få «gratis» iptelefonnummer. Du betaler for samtaletid inn, og samtaler ut, men da kan du få et innkommende nummer for (i USA) som folk kan ringe. Det er greit hvis man har gamle slektninger og venner der som ikke behersker digitale verktøy….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.