ICE bredbånd i Linux (Ubuntu Feisty Fawn)

Jeg kom nettopp hjem igjen til Åsta, for første gang på 50 dager (sist gang jeg var hjemme var i påsken). Da jeg kom hjem var selvfølgelig det første jeg gjorde å stjele CDMA-modemet til pappa, som gir tilgang til ICE-bredbåndet hans. Da kom jeg imidlertid på at jeg har installert Linux på nytt siden sist, så innstillingene for å koble på bredbåndet har blitt borte. Etter en kjapp tur innom Windows fant jeg heldigvis informasjonen jeg trengte, og for at jeg selv skal slippe dette i fremtiden, og for at det kanskje skal bli lettere for noen andre der ute, så lager jeg herved en kort og enkel HOWTO for hvordan man enklest mulig kobler seg opp mot ICE mobilt bredbånd fra Linux og GNOME. Dette fungerer i hvert fall med den nyeste utgaven av Ubuntu Linux:

Først og fremst må du sørge for at modemet er tilkoblet PC-en og er påslått.

Gå så på System -> Administration -> Network. Velg «Modem connection» og trykk på Properties. Velg så «Enable this connection». Nå kan man fylle inn informasjonen, og det er veldig enkelt.

ICE bredbånd

  • Phone number: #777
  • Username: cdma
  • Password: cdma

Dette er likt for alle, ICE bruker andre metoder enn brukernavn og passord for å finne ut hvem det er som logger seg på nettverket.

Velg så den neste fanen, «Modem». Her skal Modem port settes til /dev/ttyUSB0.
ICE bredbånd

På den siste fanen huker man av for alle tre valgene.
ICE bredbånd

Nå er det bare å aktivere modemtilkoblingen, så vil den bruke et øyeblikk på å koble seg opp, så skal man ha tilgang til Internett. Enkelt og greit!
ICE bredbånd

3 kommentarer til «ICE bredbånd i Linux (Ubuntu Feisty Fawn)»

  1. Noen som har orden i «syskrinet» – men det var da en praktisk løsning det da ;) Koselig å titte innom en gang iblant og lese hva som skjer i ditt liv ;)

    *klem*

  2. Jeg planlegger å brenne ut en live cd med Linux Mint* til faderen men uten ICE modem-støtte ville det hatt liten hensikt å friste han over til den grønne og frie siden av gjerdet. Men det ser visst ut til at dette er en smal sak å få til å fungere utfra ditt blogg-innlegg (fant på Google). Takk for tips. :D

    * http://linuxmint.com/cassandra.html

  3. har prøvd denne metoden her.. men det funker ikke hos meg i ubuntu 6.10.. med en gang jeg lukker nettverk settings boxen og åpner den igjen så står det modemtilkobling ikke konfigurert selv om jeg har gjort akkurat som du sa og trykket ok..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.