FIRST LEGO League

Det ble visst aldri noe av at jeg skrev om hva TIDE gikk ut på.

Kort fortalt var det et to-ukers prosjekt mellom HiG og HiL. Prosjektets fulle navn blir vel «Television In a Digital Environment – Shared Virtual Reality», og det vi prøvde å få til var å lage en TV-produksjon fra to geografiske steder, som for alle parter føles som om det er samme sted. Min klasse, 04HBMETEA, hadde i oppgave å sørge for at deltakerne (de som sto foran kamera på de to stedene) kunne snakke med hverandre på best mulig måte, og med størst mulig følelse av samlokasjon. De neste dagene må jeg skrive en rapport om hele prosessen generelt og de tekniske detaljene spesielt, så jeg er ikke særlig hypp på å utdype det mer her nå. Det får være nok med å si at det var spennende, morsomt, utfordrende og ikke minst slitsomt.

Det var opptakten til det dette innlegget EGENTLIG skal handle om. I går og i dag har jeg nemlig vært med på noe som minnet litt om TIDE, bare uten de ambisiøse målene og den lange prosjekttiden. Nå i dag ble nemlig FIRST LEGO League avviklet i hele Skandinavia, og Gjøvik var et av arrangørstedene. FLL er en konkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år, hvor de bygger og programmerer en LEGO Mindstorms-robot som så skal løse en rekke oppgaver på en best mulig måte. Utførelsen gis så poeng, og laget med flest poeng til slutt vinner og får gå videre til finalen senere i år.

Høgskolen i Gjøvik stilte i år med kameramannskap og -utstyr for å lage videoproduksjon av hele konkurransen på Vitensenteret på Gjøvik, samt IT-utstyr til sekretariat. Rigging ble utført i går, men jeg måtte dessverre gå relativt tidlig på grunn av et leit virus som har plaget meg de siste dagene. Jeg blir fortalt at riggingen var ferdig klokka tre natt til lørdag. Så braket det løs klokka åtte i dag tidlig, det var bare med nød og neppe jeg kom meg opp. Min oppgave i dag ble å styre kamera 2, som fulgte det spillebordet som var «hjemmelaget» i hver kamp. Jeg prøvde ikke å telle hvor mange kamper jeg filmet, men det ble noen til slutt. Et viktig stikkord her er også at det var 15 lag, noen med tildels mange deltakere, pluss deres respektive heiagjenger. Lufta i konkurransesalen ble fryktelig dårlig etterhvert. Vi hadde fire kameraer i sving stort sett hele tiden, og produserte 14 timer med råmateriale. Jeg er glad jeg slipper å redigere det!

Forresten fikk jeg et uventet gjensyn med lampa. Mer om den siden.

Til slutt må man bare nevne alle som var med: Først og fremst Jon, som var primus motor for hele affæren, Renani, Halvor, Ketil, Dag Olav, Eivind, Christian, Øyvind og så meg selv da. Stor applaus for vel blåst affære, folkens! Det var gøy, men nå er jeg sliten til langt ut i neste uke, er jeg redd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.