irssi lockup

Såh. Fra tid til annen hender det at irssi-en min henger seg. Den slutter rett og slett å sende og motta informasjon. Dette har vært voldsomt irriterende, og jeg har alltid endt opp med å kverke hele prosessen for så å starte den på nytt. Jeg kjører selvsagt irssi i screen, og har hatt en mistanke til at dette har vært en del av problemet. I dag skjedde det igjen, og jeg bestemte meg for å google litt på problemet, og jeg fikk nesten umiddelbart treff.

Det viser seg at det som skjer er at en av de andre SSH-sesjonene mine, for eksempel på soverommet, timer ut, med det resultat at irssi slutter å svare på noe som helst. Løsningen er å kverke SSH-sesjonene som sist ble opprettet, og det kan man enkelt gjøre med dette scriptet:

#!/bin/bash
user=`whoami`
a=`pgrep -u $user sshd|wc -l`
let a=a-1
pgrep -u $user sshd|head -n $a|xargs --no-run-if-empty kill -9

Så er det bare å koble seg til screenene igjen etterpå, og hvis man har vært tidlig nok ute så har man ikke engang pinget ut fra IRC. Fjo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.