Google Talk <3

Google Talk

Google har gjort det igjen, og denne gangen er jeg virkelig imponert (jeg kunne ikke gitt mer blaffen i ting som Google Maps og de andre rare tingene de har kommet med siden Gmail). Det jeg snakker om er selvsagt Google Talk. Dette er akkurat det verden trengte nå: en ren pen protokoll (Jabber/XMPP) og en ren og pen klient (se bildet) som er enkel og bruke og som får stor oppmerksomhet i media.

Personlig har livet vært mer enn levelig for meg selv og de fleste jeg kjenner, takket være overlegne klienter som Gaim og venner, men jeg tenker nå engang litt på alle andre stakkarer som må klare seg med MSN Messenger fordi de ikke vet bedre, og ikke vet om alternativer. Jeg håper, håper, HÅPER at Google Talk slår skikkelig gjennom, og at alle glemmer forferdelige MSN. Det har skjedd før, ICQ ble glemt for mange år siden. Dessuten er Google Talk basert på åpen kildekode, noe som er en God Ting(tm).

Så dette er i bunn og grunn en oppfordring til alle med vettet i behold: skaff deg Google Talk i dag! For øyeblikket trenger man konto på Gmail for å få bruke det, men dette er bare i åpningsfasen. Hvis du ikke har Gmail-konto er det forresten på høy tid, så bare ta kontakt hvis du trenger å inviteres.

Min Google Talk-adresse er: einar [punktum] haraldseid [alfakrøll] gmail [punktum] com

PS. Google Talk bruker etter alle solemerker SSL-kryptering på meldingene, så det er tryggere enn MSN også. Storebror ser deg IKKE. Tygg på den, alle konspirasjonsteoretikere!

5 kommentarer til «Google Talk <3»

 1. «(…) stakkarer som må klare seg med MSN Messenger fordi de ikke vet bedre, og ikke vet om alternativer (…)»

  Evt. vi som synes Gaim er en skikkelig stygg klient og brukte WinMsg frem til Googagelpreik kom på banen. :)

 2. Jeg har litt blandede følelser om Google talk. Jeg syntes det er dritt av dem å ikke la folk bruke andre jabber-tjenere til å snakke med folk@gmail.com for eksempel. Det virker som de har hacket så mye på protokollen at det ikke lar seg gjøre.
  At de fremmer åpen kildekode kan også diskuteres. De ignorerer oss i hvertfall ikke.

 3. Kjetil, les dokumentasjonen Google har gjort tilgjengelig før du uttaler deg. Hvis du hadde gjort det hadde du visst at Google Talk er i tidlig betafase (mange bugs har allerede blitt oppdaget, står litt om det på Wikipedia). De kommer til å åpne for andre nettverk, først og fremst Jabber, senere. Du må være enig i at det er mye greiere for dem å betateste bare med Gmail-kontoer i startfasen.

  Og VoIP-teknologien deres skal også gjøres tilgjengelig som Open Source. Det er liksom bare en fordel å vente til de har plukket ut bugs.

 4. Google Maps og Google Earth er to ting som viser hvor mye syre utviklerne hos Google kjører i seg. Begge er geniale ting, de har bare ikke helt funnet ut hvordan det skal brukes.

  Google Maps kan f.eks. via APIet deres integreres hos andre, slik at du på nettsiden din kan vise hvor bedriften din holder til på Google Maps. Du kan også søke etter registrerte bedrifter og få dem opp på kartet. Det er som alle de andre karttjenestene, bare på syre. Kvaliteten på bildene, og den vanvittige javascript-hackingen som er gjort for at man kan scrolle glatt gjennom hele dritten er også helt genial. For ikke å snakke om tastaturbindingene.

  Når det gjelder Google Earth gjelder en del av tingene over. Der er det mulighet for å markere plasser på kartet, og skrive litt om hva som er der, og så dele det med resten av verden. Jeg brukte det litt i sommer for å vise venner hvor jeg hadde feriert. Nok en gang er også tastaturbindingene deilig å bruke.

  De andre tjenestene du nevnte har jeg ikke hatt muligheten til å prøve enda. Det kan også nevnes at kartdekningen ikke så overraskende er bedre i USofA enn i resten av verden, men avhengig av hvor stor plassen er, kan du komme ganske langt innpå andre land og byer også, spesielt i Google Earth.

  Jeg gir ikke blaffen i disse tingene, jeg bruker dem bare ikke så aktivt. Så lenge Google ikke lager mer proprietært møkk oppå Jabber/XMPP-protokollen, og lar deg ha «Service Choice» som de så fint sier på siden sin, er Google Talk et godt tiltak. Verden trenger ikke flere proprietære kommunikasjonsprotokoller.

 5. Google skal utvide klienten og de skal legge ut dokumentasjon på alle egne elementer i protokollen(e) så jeg tviler på at dette blir et problem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.