Asteroiden «Douglasadams»

En av de utallige asteroidene som fyker rundt ørene våre der ute har fått navnet «Douglasadams». Douglas Adams var, som alle vet, forfatteren av den fantastiske «trilogien» The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Dagen før hans død, 10. mai 2001, ble en annen asteroide oppkalt etter helten i H2G2, Arthur Dent. Et av livets små ironier, vil man kanskje si. Denne nye asteroiden tar imidlertid kaka, da dens designasjon er «2001 DA42». 2001 er året DNA døde, DA er selvsagt initialene (riktignok uten den midterste N-en, for Noel) og 42 er som alle vet svaret på livet, universet og alt sammen, som vi fikk vite i de fantastiske bøkene hans. Da kunne jo selvsagt ikke asteroiden hete noe annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.