Bruk Mozilla Firefox!

Get Firefox!Ok, det er en god stund siden Mozilla Firefox kom i versjon 1.0, og vi hadde endog kakefest her for å feire begivenheten. Men det er ingen grunn til å hvile på laurbærene, det er fortsatt altfor mange som bruker Internet Explorer, og enda verre: tror at Internet Explorer er synonymt med selve Internett.

Jeg jobber for tiden intensivt med å omvende en gammel klassevenninne til den rette vei, og i den forbindelse har jeg samlet en mengde nyttige linker. Først og fremst må hun bli grundig informert om hvor gammel, farlig og utdatert Internet Explorer er. Ellers er det jo ikke så dumt å rett og slett oppgi genuint gode grunner til å gå over til Firefox.

For å oppsummere de viktigste grunnene til å holde seg unna Internet Explorer:

  • Masse sikkerhetshull. Ok, de fleste tettes fort og greit, men ikke alle. Og stadig nye dukker opp.
  • Bare den aller nyeste versjonen blokkerer popups uten at du selv må legge til den funksjonaliteten via tredjeparts programvare. Og den nevnte nyeste versjonen får du ikke tak på til annet enn Windows XP.
  • IE mangler skikkelig støtte for CSS2 og PNG-grafikk. Dette er en stor klamp om foten for webutviklere, som må ta hensyn til disse begrensningene, i kraft av at IE er den mest brukte browseren der ute.
  • Internet Explorer er i det hele tatt utdatert og akterutseilt da det gjelder funksjonalitet og brukervennlighet. Sånn går det da man dominerer markedet og kan hvile på laurbærene. Bare vent, Microsoft, Brannreven kommer og tar dere! Husk, Romerriket varte ikke evig, det heller…

Og de beste grunnene til å gå over til Mozilla Firefox:

  • Fanebasert browsing. Det vil si at du har en mengde arkfaner å forholde deg til innenfor selve browseren istedet for et vindu for hver side. Når du førstes har prøvd det og vendt deg til det, er det ingen vei tilbake.
  • Blokkering av sprett-opp-reklame. Ja, Internet Explorers nyeste versjon har også dette, og det finnes en bråte med programmer som kan legge til denne funksjonen i de eldre versjonene, men det skulle virkelig ikke være nødvendig. I Firefox har man hatt det så lenge jeg kan huske, ihvertfall gjennom to navnebytter.
  • Muligheter for utvidelser og plug-ins. De mest nyttige jeg vet om er Adblock og Bookmarks Synchronizer.

At Firefox i tillegg ser veldig pent ut, og har en mengde enda penere skins å velge mellom, er heller ikke å forakte.

Til slutt må man ikke glemme å nevne de gode folk på www.spreadfirefox.com, de gjør en ypperlig jobb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.