Mozilla Firefox 1.0 er ute

I dag kom den endelig, den første ferdige utgaven av Mozilla Firefox. Det har vært en lang og humpete ferd mot den ferdige utgaven, og browseren har gått gjennom to navneskifter. Først het den Mozilla Phoenix, men det var det et firma som produserer BIOS-brikker som protesterte på, så navnet ble endret til Mozilla Firebird. Men problemene stoppet ikke der. Firebird er også navnet på en database basert på Interbase. Så man landet til slutt på Mozilla Firefox, som er temmelig unikt, og som også er i ferd med å registreres som varemerke.

Men for å komme til saken: 1.0 er her, det betyr at utviklerne er av den oppfatning at produktet er ferdig, klar for bruk for den jevne bruker. Selv har jeg brukt Firefox siden den tiden det fortsatt het Phoenix, og har vært økende fornøyd med produktet. Du kan få Mozilla Firefox både på norsk og engelsk. Og best av alt: det er gratis.

Oppdatering:
Jeg glemte å nevne at jeg visstnok skal ha kakefest for å feire denne lykkelige anledningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.