Samle trådene

Nå på tampen av året er det vel på tide å samle trådene litt og gjøre seg klar for det nye. Akkurat nå sitter jeg i stua hjemme på Åsta hvor vi nettopp har spist vår tradisjonelle nyttårsmiddag med kalkun. I år har vi også besøk av min halvsøster Margrethe, for første gang feirer hun nyttårsaften med oss. Om få timer skal vi ut og ta imot det nye året med et kraftig effektbatteri som jeg og Eivind har spleiset på.

Så hva har pågått det siste året som jeg ikke har somlet meg til å skrive ned i dette mitt lille hjørne på verdensveven? Vel, først og fremst har jeg ikke sagt noe om hvordan det gikk med hovedprosjektet som jeg hadde med Lars og Bjørn i vårsemesteret 2007. Selv følte vi at vi hadde gjort en utmerket jobb, vi hadde levert et fullt fungerende og gjennomført produkt i henhold til spesifikasjonene og vår oppdragsgivers ønsker. Websiden som vi laget som en del av prosjektet kan skues på www.froztfilm.no, og er i aktiv bruk. Vi laget også en komplett grafisk profil som er i bruk blant annet på firmabilen til Frozt Film. Men vår sensor var ikke enig i noen valg vi hadde tatt og noen kompromisser vi måtte ta underveis, og følte prosjektet ikke fortjente bedre enn en D. Hun om det, alle vi har snakket med utenom stiller seg like uforstående til karakteren som oss. Selvsagt klaget vi på dette, og selvsagt førte ikke klagen frem, så nå føler vi oss ferdig med saken. Vi har alle fått oss gode jobber vi, og med tanke på at alle tre tok 55 studiepoeng det semesteret skal vi ikke klage.

Dette fører meg til det neste jeg ikke har nevnt, nemlig at jeg har fått fast jobb som IT-konsulent på IT-tjenesten ved Høgskolen i Gjøvik. Der skal jeg blant annet ha ansvar for 1.-linje, altså sørge for at alle som henvender seg til IT-tjenesten for å få hjelp får topp hjelp og svar. I tillegg får jeg mange andre spennende og varierte arbeidsoppgaver, og dette er rett og slett en jobb jeg ser frem til. Jeg begynner en uke inn i 2008, den 7. januar. Det siste året er det uansett mange som har trodd at jeg var i den faste staben på IT-tjenesten, så det er kanskje på høy tid at det blir formelt. Jeg har likevel til hensikt å fullføre mitt studie til master i medieteknikk, men dette får nå ta den tiden det trenger. Jeg har i hvert fall en stor fordel i å jobbe ved institusjonen jeg studerer ved.

For å feire den nye jobben kjøpte jeg meg for et par uker siden et Canon EOS 400D digitalt speilreflekskamera, som jeg gleder meg til å leke med i tiden fremover. Jeg har allerede tatt mange bilder med det, men har ikke testet det skikkelig, med fotosafari eller lignende. Bilder vil dukke opp etterhvert, men juletreet i forrige post er i hvert fall tatt med dette kameraet.

Så var det tidligere i kveld da, da jeg så Trond Viggo hadde kjøpt seg en såkalt «Networked Media Tank» kalt «Popcorn Hour». Denne så så fristende ut at jeg bare måtte kaste meg på bølgen. Den kan spille de aller fleste medieformater i full HD, og passer perfekt i stua. Det spørs om vi ikke kommer til å pensjonere både XBoxen og HTPC-en utpå nyåret. Og selv etter alle disse kjøpene er det noen andre ting jeg ønsker meg .. en Eee PC hadde for eksempel gjort seg.

Nå går det et program på NRK2 som jeg hadde tenkt å få med meg (Jakten på Nordvestpassasjen), så jeg runder av. Godt nyttår alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.