NEI til Microsoft Offices format som ISO-standard

Jeg ber landsmedlemmene av ISO om å stemme «NEI» i avstemningen over ISO DIS 29500 (Office OpenXML eller OOXML-formatet) av følgende grunner:

  1. Standarden ISO26300, kalt Open Document Format (ODF), finnes allerede. To standarder koster mer og gir mer usikkerhet og forvirring for både industrien, regjeringen og innbyggerne.
  2. Det finnes ingen beviselig implementasjon av OOXML-spesifikasjonen: Microsoft Office 2007 bruker en spesiell versjon av OOXML, og er ikke et filformat som stemmer overens med OOXML-spesifikasjonene.
  3. Det mangler informasjon i dokumentasjonen, for eksempel: Hvordan utfører man autoSpaceLikeWord95 (automatisk mellomrom som i Word 95) eller useWord97LineBreakRules (bruk reglene for linjeskift fra Word 1997).
  4. Mer enn 10% av eksemplene som nevnes i standardforslaget er ikke i gyldig XML.
  5. Det finnes ingen garanti for at noen kan lage programmer som, helt eller delvis, implementerer OOXML-standarden uten å risikere patentbrudd eller krav om lisensavgifter fra Microsoft.
  6. Dette standardforslaget er i konflikt med andre ISO-standarder, for eksempel ISO 8601 (visning av dato og klokkeslett), ISO 639 (koder for å gjengi navn og språk) eller ISO/IEC 10118-3 (kryptografiske hasher)
  7. Det er en feil i filformatet til regnearket som gjør det umulig å legge inn datoer før 1900. Slike feil påvirker både selve OOXML-spesifikasjonen og ulike programversjoner, som Microsoft Excel 2000, XP, 2003 or 2007.
  8. Dette standardforslaget er ikke utviklet ved å samle erfaring og ekspertise fra alle interessenter (som for eksempel produsenter, selgere, kjøpere, brukere og reguleringsmyndigheter), men er laget av Microsoft alene.

Skriv under på oppropet mot ISO-«standardiseringen» av OOXML på denne adressen: http://www.noooxml.org/petition-nb

Også takk til Jon for det opprinnelige innlegget. Teksten er hentet fra oppropet, men alle skrivefeilene og oversettelsestabbene er rettet. n00bs!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.