Kundeservice?

Jeg var en av de som hoppet på OneCalls tilbud om 88 gratis ringeminutter og 78 gratis SMS i måneden for en måneds tid siden. Dette var et mye bedre tilbud enn mitt daværende Netcom YoungTalk-abonnement. Forbruket mitt ligger på godt under disse tallene, så jeg regner med at jeg ikke vil måtte betale noe annet enn GPRS-datatrafikk med OneCall. Nok reklame, nå til saken:

Mobilen min er operatørlåst til Netcom. Dette var et faktum jeg hadde helt glemt i iveren over gratis ringeminutter. Så når tiden kom for å sette nytt SIM-kort i mobilen fikk jeg beskjed om at jeg hadde feil SIM-kort. Så begynte runddansen med å få opplåsningskoden fra Netcom. De har et webskjema for slikt, men dette gjelder kun for folk som er utenfor låseperioden på 12 måneder (neida, telefonen låser seg ikke opp av seg selv).

På Netcoms kundesider fant jeg ut at jeg måtte sende en skriftlig henvendelse for å få tilsendt kode. Eneste måten jeg fant å sende en skriftlig henvendelse, utenom snailmail, var webskjemaet deres. De har ingen e-postadresse som folk kan sende til, og altså er det ikke mulig å fikse sånt over telefonen. Det er likegreit, tenkte jeg, det går vel raskt nok via webskjema. Skjemaet har felter for e-postadressen min (så de kan sende svar til meg) og hvilken mobiltelefontype jeg har. I tillegg sendte jeg med IMEI-nummeret mitt, som jeg vet de trenger for å finne rett opplåsningskode. Dette gjorde jeg på torsdag.

Nå skulle det dessverre vise seg at e-posten min var nede akkurat da, noe jeg ikke oppdaget før på mandag. Dette er IKKE Netcoms feil, de sendte svar til meg på fredag, som jeg altså ikke fikk lest før på mandag. Problemet er at de ikke sendte meg opplåsningskoden, men de ville heller vite hva slags mobil jeg har. Denne informasjonen hadde jeg ikke skrevet i selve e-posten, siden jeg hadde oppgitt denne detaljen i et eget felt i skjemaet. Hva er vitsen med feltet hvis de ikke leser det?

I tillegg var retur-adressen til e-posten «no-reply@» etc. For å svare på e-posten måtte jeg altså tilbake til webskjemaet. Her fylte jeg inn mobilmerket mitt både i det designerte feltet og i selve e-posten, og jeg refererte til saksnummeret jeg var blitt tildelt forrige gang.

I dag tidlig fikk jeg svar igjen:

Hei
for at vi skal kunne finne operatørlåsekoden for deg må vi ha følgende info:
1. Type telefon og modell (SE-K750i)
2. Serienr/IMEI
3. E-post adresse du ønsker koden og fremgangsmåte tilsendt på.

E-posten refererte samme saksnummer som jeg hadde blitt tildelt forrige gang. Jeg har med andre ord allerede sendt all den informasjonen som de ber om her opptil flere ganger. Jeg sendte en siste e-post hvor jeg oppga alle tingene en siste gang, og jeg må dessverre melde at jeg var veldig frekk i tonen. Jeg vet at kundeservice ofte får mye unødvendig pepper, jeg har selv jobbet på Telenor Internetts support, men her mistet jeg rett og slett besinnelsen. Noe er alvorlig galt der borte, hvis jeg må sende samme informasjonen tre ganger for å nå gjennom med en så enkel sak. Jeg har forøvrig enda ikke fått opplåsningskoden min, enda de har hatt praktisk talt hele dagen på seg. Hvis jeg ikke får den i morgen vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre.

OPPDATERING:
Når jeg våknet nå var endelig låsekoden min tilgjengelig, og jeg kan endelig ta i bruk telefonen min som har alle kontaktene, så jeg slipper å drasse på to mobiltelefoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.