Agurker i februar

Hvis jeg skulle skrevet et innlegg i bloggen min for hver gang VG kjører en teit nyhetssak i nettutgaven sin (papirutgaven leser jeg ikke, men jeg håper for deres skyld at den ikke er like hardt rammet), så hadde jeg neppe hatt tid til annet. Men den artikkelen, hvis man kan kalle det det, som jeg nettopp var så uheldig å lese tar den berømte kaka.

«Marion er lik verdens mest sexy» var overskriften som fanget min interesse. Jeg tenkte som så at det var en Miss [generisk tittel her] som lignet på Marion Ravn eller noe slikt. Men neida. Det som er saken er at en desperat VG-journalist har kjørt ulike bilder av norske B-kjendiser gjennom et av disse «hvem ligner du mest på»-greiene på nettet som var så hot for en stund siden. Faste lesere av Planet Snuskete vet hva jeg snakker om: Sverre er som snytt ut av nesa på Silvio Berlusconi, og Linda kunne like gjerne vært den nye Helena Christensen.

Faksimile, VG.no

Jeg kan ikke akkurat si at de har vært så heldige med bildene som skulle bevise påstanden, den eneste likheten jeg ser er at begge har mørkt hår. Og samme antall nese, munn og øyne, og de er plassert i de samme områdene av ansiktet. Selv jeg oppfyller de kriteriene der, men du ser ikke meg skrive om det (vel, jo, du gjør jo det nå, men du vet hva jeg mener).

Jeg må også sitere fra saken: «Marion Raven har flere ganger kommet høyt opp i kåringer om hvem som er Norges mest sexy kvinne. Det legger også ansiktsprogrammet merke til.» – Fantastisk, denne teknologien, her har altså et dataprogram fått med seg at Marion Ravn blir lagt merke til av mange .. la oss si entusiastiske .. middelaldrende norske menn, og tatt med det i kalkulasjonen. Jeg er stum av beundring. Programmet tar visst også høyde for blått blod, for Dronning Sonja blir sammenlignet med Ali Landry.

Som toppen på kransekaka så skriver de altså etternavnet hennes som «Raven» .. jeg synes de burde holde seg til det norske navnet (les: ikke-amerikaniserte) navnet hennes i en norsk nettavis. Ravn er et kult navn. Raven høres krampaktig ut.

Et siste sitat som slår meg, er følgende advarsel som ledsager alle linker som VG har: «VG Nett er ikke ansvarlig for inneholdet i eksterne lenker». Lurer på hvem som tar ansvar for innholdet på VG Nett?

2 kommentarer til «Agurker i februar»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.