Tester runeskrift

Jeg satt i forelesning i «Ledelse med arbeidslivsjus» i dag, og som vanlig hadde jeg PC-en med meg. Og som vanlig ble jeg litt ukonsentrert. Så jeg havnet til slutt inne på tegnsettkartet i GNOME, hvor jeg fant frem til runer. Så den siste delen av forelesningen satt jeg og noterte samtidig som jeg skrev ned et kjent dikt fra en kjent bok, fritt etter hukommelsen:

ᛏᚱᛖ ᚱᛁᚾᚷᛖᚱ ᚠᛟᚱ ᚨᛚᚢᛖᚾᛖ ᚢᚾᛞᛖᚱ ᛞᛖᛏ ᛒᛚᚨ
ᛊᛃᚢ ᛖᚱ ᚠᛟᚱ ᛞᚢᛖᚱᚷᛖᚱ ᛁ ᛊᚨᛚᛖᚱ ᚫᚢ ᛊᛏᛖᚾ
ᚾᛁ ᚠᛟᚱ ᛗᛖᚾᚾ ᛊᛟᛗ ᚨᛚᛚ ᛊᚲᛃᛟᛞᛖᛏᛊ ᚷᚨᚾᚷ ᛗᚨ ᚷᚨ
ᛗᛖᚾ ᚠᛟᚱ ᛗᛟᚱᚲᛖᛏᛊ ᚺᛖᚱᚱᛖ ᛖᚾ ᛖᚾᛖᛊᛏᛖ ᛖᚾ
ᛁ ᛞᛖᛏ ᛞᚢᚾᚲᛚᛖ ᛗᛟᚱᛞᛟᚱ ᚺᚢᛟᚱ ᛊᚲᚤᚷᚷᛖᚾᛖ ᚱᚫᚱ
ᛖᚾ ᚱᛁᚾᚷ ᛊᚲᚨᛚ ᛊᚨᛗᛚᛖ ᛞᛖᛗ ᛖᚾ ᚱᛁᚾᚷ ᚠᛁᚾᚾᛖ ᛞᛖᛗ
ᛖᚾ ᚱᛁᚾᚷ ᛒᛖᛏᚢᛁᚾᚷᛖ ᛞᛖᛗ ᛟᚷ ᛁ ᛗᛟᚱᚲᛖᛏ ᛒᛁᚾᛞᛖ ᛞᛖᛗ
ᛁ ᛞᛖᛏ ᛞᚢᚾᚲᛚᛖ ᛗᛟᚱᛞᛟᚱ ᚺᚢᛟᚱ ᛊᚲᚤᚷᚷᛖᚾᛖ ᚱᚫᚱ

Nå blir det spennende å se om det kommer frem riktig her, for jeg bruker jo ikke UTF-8.

OPPDATERING:
Det viser seg at det fungerer fint i GNOME, men Windows kommer til kort.

4 kommentarer til «Tester runeskrift»

  1. Har mistet gamle historie boka og dermed runebetet, kan de,dem,deres KH -SERVERE skriften på siden eller annen passende måte.MVH.Birger. PS.andre relevante opplysningr også av interesse.

  2. Hei der, mystiske fremmede som lurer på runeskrift. Håper du leser dette, for jeg finner ingen annen måte å kontakte deg på. For det første kan du se hvordan teksten ovenfor egentlig skal se ut i denne posten.

    Jeg er langt fra noen ekspert på runer, jeg bare lærte meg de som passet med våre moderne, latinse bokstaver mens jeg kjedet meg i en norsktime en gang på ungdomsskolen. På denne siden finner du litt informasjon om runer, i tillegg til liste over dem: http://www.arild-hauge.com/nruner.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.