Olympus C-750UZ og Linux

Jeg har et Olympus C-750 UltraZoom digitalkamera som jeg skaffet meg for et og et halvt år siden. Jeg er meget fornøyd med kameraet, det tar glimrende bilder og den voldsomme zoomen (10x) er meget grei å ha. Det er kanskje litt i største laget, men det er ikke temaet nå.

Det eneste problemet jeg har hatt med det er at det ikke har blitt gjenkjent skikkelig av gPhoto og andre programmer i Linux. Dermed har jeg ikke kunnet importere bilder automatisk, men har måttet gjøre det manuelt via USB mass storage. Det har jo fungert på et vis, men det er jo meningen at det skal være enklere. I dag bestemte jeg meg for å se nærmere på saken igjen, og fant ut at kanskje en firmware-oppgradering ville være tingen. Et kjapt søk på Google brakte meg så til denne siden, hvor man kan laste ned oppdateringer til en rekke kameraer fra Olympus for at de skal bli PictBridge-kompatible.

Så jeg bootet Windows og lot det stå til.

Og nå er jeg en lykkelig panda (det står fortsatt feil modell, men det fungerer):

gThumb Import Photos

Så hvis det er andre enn meg som har opplevd dette problemet, så skal jeg gjøre det litt lettere for dem nå, ved å ta med noen stikkord man gjerne søker på i forbindelse med dette problemet, og en kort instruks på engelsk:

Olympus C-750 Ultra Zoom gphoto C-2040Z usb linux firmware update wrong model pictbridge solution switch mode

The easiest solution to the problem with Olympus C-750UZ is to update the firmware of the camera, which enables PictBridge support. The upgrade can be found here:
Link to firmware upgrade for Olympus C-750UZ. Unfortunately, Windows is required.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.